Dr. Pati Veteriner Kliniğine bal isimli kedimle gidiyorum balim mantar hastalığına yakalanmıştı 4 ay kısa bir surede mantar hastalığını iyileştirdik. Dr. Pati’ye çok teşekkür ediyorum. Yaklaşık 2 senedir Dr. Patiye gidiyorum ilgi çok güzel her şey için çok teşekkür ediyorum.
-Murat Dinç
Üsküdar kedi kısırlaştırma konusuna gelmeden önce hayvan bakımı oldukça hassas ve sorumluluk gerektiren bir iştir. Söz konusu bakım için kliniklere ihtiyaç duyulmakta, bakımı yapılan hayvanların sağlık durumları için iyi bir veterinere ihtiyaç duyulmaktadır. Hayvanlarınızı emanet edebileceğiniz bir klinik ve veteriner hekim arayışı içerisindeyseniz kliniğimizde kedi kısırlaştırma operasyonu yapılmakta olup uzman hekimler danışmanlığında süreç tamamlanmaktadır.
Oldukça hassas bir konu olan kedi kısırlaştırma ameliyatı Dr. Pati Üsküdar veteriner kliniğinin deneyimli ekibi ile sorunsuz ve kolay bir şekilde sağlanmaktadır. Peki, kedi kısırlaştırma uygulamasına ilişkin detaylar nelerdir? Bu ameliyat uygulanır?
Veteriner kliniklerine getirilen birçok kedi için kısırlaştırma uygulaması istenebilmektedir. Peki, kedi kısırlaştırma süreci nasıl sağlanır? Kedi kısırlaştırma yöntemi iki farklı şekilde uygulanabilir.
Kısırlaştırma işlemi bu iki alternatiften biri ile sağlanabilir. Hatta erkek ve dişi kedilere uygulanan bir yöntem olabilir. Ancak erkek ve dişi kediler arasında bir karşılaştırma yapılacak olursa bu işlemin erkek kediler üzerinde daha rahat uygulanabildiğini ifade edebiliriz. Operasyon süresi erkek kedilerde daha kısa olacaktır. Bu operasyon süreci kısırlaştırma işleminin gereklerini başarılı bir şekilde sağlayabilir. Ancak operasyon sonrasında birtakım durumlara dikkat edilmesi gerektiği de bilinmelidir. Operasyon geçiren kedinin dikişleri olacaktır. Bu dikişlerin ve kedinin zarar görmemesi için dikkatli davranılması gerekecektir. Kedinin mümkün olduğunca sakin hareketlerde bulunmasını sağlamak onun sağlık durumu açısından gerekli olacaktır.
Kısırlaştırma operasyonuna karar verildikten ve randevu alındıktan sonra operasyon saatinden 12 saat öncesine kadar yemek ve su verilmemelidir.
Kedimizi kısırlaştırma operasyonuna aldıktan 8-12 saat sonra taburcu ediyoruz.
Tüm alışma süreci boyunca bizden destek alabilirsiniz.
Erkek kedilerde kısırlaştırma operasyonu dişi kedi kısırlaştırma operasyonuna göre daha kısa sürdüğü için ücreti daha düşük olmaktadır. Erkek kedi kısırlaştırma fiyatı 4000TL’dir. Buna ek olarak hasta sahibi tercihine bağlı olarak kan tahlili ücretleri de eklenmektedir. Kan tahlili fiyatı ise bakılacak değerlere göre 2500 TL civarında değişmektedir.
Dişi kedi kısırlaştırma ücretleri kısırlaştırma operasyonun daha uzun ve zorlu olmasından dolayı erkek kedi kısırlaştırmaya göre yüksektir. Dişi kısırlaştırma ücreti 6250 TL’dir. 2500 TL yapılacak tahlillerin ortalama ücretidir.
Kliniğimizi arayarak ücret konusunda bilgi alabileceğiniz gibi kısırlaştırma ile ilgili sorularınızı da sorabilirsiniz: 0533 498 96 62
Kısırlaştırma konusunda endişeler, her kedi sahibinin kafasını kurcalayan konulardır. Kısırlaştırmayı desteklemekte olan tüm güçlü ispatlara karşın, yine de kedi sahiplerinde bazı kaygılar olabiliyor. En sık görülen endişe faktörlerinden biri de operasyon geçirmiş olan yavru kedinizde herhangi bir değişim olup olmayacağı konusudur. Yavru kedinizin bir ameliyat geçirmesi durumunu kimse hafife almaz elbette. Ancak kısırlaştırma ameliyatı, istatistiksel olarak da son derece güvenli bir rutin prosedüre dayanır. Bunu bilmenizde fayda vardır.
Tıbbi açılardan sağlamış olduğu faydalar, tüm bu riskleri de aşabilmektedir. Ayrıca operasyon sonrasında yavru kedinizin şişmanlayıp şişmanlamayacağı konusu da bu endişelerden bir tanesidir. Bu anlamda yavru kedinizin mutlaka kilo alacağı gibi bir sonuç söz konusu değildir. Sadece ona vermiş olduğunuz mama miktarlarını aktivite seviyesine uygun şekilde ayarlamayı unutmamanız önerilir. Ayrıca kısırlaştırma sonrası Hill’s, Science Plan Light gibi düşük kalorisi olan bir mama veya kısır kedi mamaları geçiş yapmayı düşünebilirsiniz. Bu kilo alımının önüne geçecektir.
Bunun dışında yavru kedinizin kişiliğinin değişip değişmeyeceği konusunda da bazı kısırlaştırma konusunda endişeleriniz olduğunu duyar gibiyiz. Evet değişim olur, ancak bu değişim sadece iyi yönde olur. Özellikle bu kediler daha az saldırgan olacağı ve boş boş gezme ve idrar püskürtme gibi hareketlerinin daha az olacağı da söylenebilir.
Bazı kediler mizaç olarak agresif olabilir. Kısırlaştırma sonrası bunun tamamen değişeceğini düşünmek doğru olmaz. Genel anlamıyla karakterinde yumuşama olsa da karakterinin tamamı değişmez.
Kısırlaştırma prosedürü ile ilgili olarak gerçekleştirilecek olan prosedür için evcil kedinize genel bir anestezi uygulanacağını ve bunun gerekli olduğunu söyleyebiliriz. Erkek kediler açısından ameliyat her iki testisinin çıkarılması, dişi kedilerde ise yumurtalıkların ve rahimin veya sadece yumurtalıkların çıkarılması işlemine dayanır. Normal olarak veterineriniz, girişiminden öncesindeki on iki saat süresince yavru kedinize yiyecek veya su vermemenizi önerecek ve isteyecektir. Büyük ihtimalle yavru kedinizi aynı gün de evinize götürebilirsiniz. Ancak kedinizin uyuşması biraz fazla ise biraz daha uzun bir zaman orada kalması gerekebilir.
Veterineriniz, kısırlaştırma prosedürü gereği akşamları yavru kedinize hafif olan bir mama vermenizi tavsiye edecektir ve bu tip bir mama verebilir. Yavru kediniz eve döndüğü zaman ise birkaç gün boyunca dinlenmeye ve de sizden daha çok sevgi ile ilgi görmeye ihtiyaç duyacaktır. Etrafta zıplayıp durmasına veya dikişlerini ısırmasına müsaade etmemelisiniz. Tüm egzersizi ise sadece hafif egzersiz şeklinde olmalı ve sizinle beraber bunları yapmalıdır. Veterineriniz, kedinizin bakımı noktasında size daha çok öneride bulunacak ve bu girişim sonrasında kedinizi ne zaman kontrole getireceğinizi söyleyecektir. Genellikle ameliyat sonrasında kediler, önce dikişlerinin kontrol edilmesi ve gerekirse çıkarılması için bu operasyondan 5-10 gün sonrasında veterinere tekrar götürülür.
Kısırlaştırma operasyonu 3 aşamada gerçekleşir:
Acil müdahale gerekirse, bunu kliniğimizde gerçekleştirmeniz mümkündür. Ameliyat öncesinde veya kısırlaştırma ameliyatının sonrasında herhangi bir acil müdahale gerekirse ileri düzeyde olan ekipmanlar ve tıbbi cihazlar sayesinde kedi dostlarınızın sorunlarını giderilebilir. Rutin kontroller sırasında ya da operasyon kaynaklı istenmeyen bir sorun ve acil durum sonrasında kliniğe yapılan başvuru sonrasında ayrıntılı bir muayene ile hızlıda tanı ve doğru tedavi yöntemleri belirlenir. Bu doğrultuda tüm ihtiyaçları da karşılanır.
Kedinin aşısı tam mı? Bu anlamda her durumda olduğu gibi operasyon öncesinde ve sonrasında sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri için kedilerin aşılarının da eksiksiz şekilde yapılmış olması önemli oluyor. Kedi aşıları, bu hayvan dostlarımızın bazı rahatsızlıklara karşı korunabilmesini sağlaması açısından en az insanlarda olduğu kadar önemlidir. Özellikle de yavru olan kedilerin bazı hastalıklar karşısında bağışıklık sistemlerinin daha güçsüz olması nedeniyle atlanmaması gereken bir konudur.
Bağışıklık sistemleri güçsüz ve zayıf olan kedilerde, virüs kaynaklı olarak bazı enfeksiyonların görülme olasılığı ve oranı da artar. Virüslere karşı ise en güçlü koruma yöntemi, kedileri aşılamadır. Kedi aşı takviminin bu anlamda takip edilerek düzenli olarak uygulanması oldukça önem arz eder. Aşılama öncesindeki bu süreci göz önüne almak gerekir. Kedi aşıları, onların aşı tarihleri ve öncesinde de nelere dikkat edilmesi gerektiği noktasındaki diğer bilgileri, kliniğimizden öğrenebilirsiniz. Ayrıca kedi aşıları uygulaması, oldukça da ağrısız bir prosedürdür.
Kedi aşı takvimi ve aşı fiyatları için ziyaret edin: https://uskudarveteriner.com/kedi-asi-tavimi-fiyatlari/
Kısırlaştırma noktasında kedilerin psikolojisi de oldukça önemsenen bir konudur. Bundan 4000 yıl kadar öncesinde kediler insanlar ile yakınlaşmış ve bazı sempatik özellikleri sayesinde onların gönüllerinde de taht kurmayı başarmıştır. Atalarının vahşi yaşam şekillerinden kısmen de olsa uzaklaşmış olan kediler, insanlar tarafından beslenir ve bununla beraber sevilirler. Bugün ise ortalama 50 farklı türde kedi cinsi ortaya çıkmıştır.
Kediler, insanların psikolojisine göre biraz daha farklı düşünürler ve onların yaşamında 3 tane önemli faktör bulunur. Bunların karşılanabilmesi ise onları rahatlatır. Bunlar ise
Aslında operasyon geçirmiş kedinin psikolojisinde de durum aynen böyledir, sadece biraz daha fazla ilgi, şefkat ve sevgi beklemeleri olasıdır. Kediler, korku, panik, şehvet, sevgi ve öfke duygularını hissederler. Siz kedinizin bu hislerini keşfeder ve onun bu duygularına bir karşılık verirseniz, elbette bu dönemde onunla çok daha iyi bir iletişim kurabilirsiniz. Çünkü bu süreç içinde kedilerde bazı psikolojik bozukluklar ve agresyonlar gelişebilir. Fakat bu çok düşük bir ihtimal olmasıyla birlikte geçici bir durumdur.
Kısırlaştırma nedenleri hakkında bu kısımda bazı bilgiler sunalım. Genel olarak kısırlaştırma ve kastrasyon, kedilerin üremelerini imkansız hale getiren bazı cerrahi prosedürlerdir. Bu kısırlaştırma konusu, dişi kedilerin yumurtalıklarının çıkarılması şeklindeyken erkek kedilerin testislerinin çıkarılması şeklindedir. Kısırlaştırma, hem dişi hem de erkek kedi için uygulanan bir prosedürü anlatmaktadır.
Evin dışında yaşamakta olan bir kediniz veya evin içinde yaşamakta olan çok sayıda kedileriniz bulunuyorsa kedinizi ya da kedilerinizi kısırlaştırmayı da ciddi şekilde düşünmelisiniz. Dünya üzerinde inanılmayacak boyutta büyük bir başıboş olan kedi popülasyonu mevcuttur. Bunların bir çoğu ise barınaklar veya sokaklarda kalmaktadır. Ancak sahiplenilmemeleri halinde uyutulmakta veya travma, aç kalma ya da kazalara maruz kalma nedenleri ile ne yazık ki ölmektedir.
Kısırlaştırma nedenleri arasında en geçerli neden, çiftleştirmeyi planlamadığınız ve çiftleştiği takdirde doğacak yavruların hepsine barınma imkanı sağlayamayacağınız durumlarda gerçekleştirebileceğiniz en sorumlu davranışın kısırlaştırma olmasıdır.
Kedi kısırlaştırmanın yararları noktasında kedinizin ev içerisinde kalması ve çiftleşeceği uygun bir tane partner ile beraber yaşamaması durumunda, bu kedinin kısırlaştırılmasının daha iyi bir fikir olacağını söyleyebiliriz. Dişi olan bir kediniz var ise kısırlaştırma, onun yumurtalık kanseri olmasını da imkansız bir şekle getirir ve ayrıca rahim kanseri olması riskini de çarpıcı bir şekilde azaltabilir.
Bu prosedür, ayrıca kediler için sakıncalı görebileceğiniz bir çok davranışını da ortadan kaldırabilir. Kısırlaştırılmamış dişi bir kedi, senede 3-4 defa kızgınlık dönemi içine girecektir. Bu dönem içinde ise kedi daima olarak miyavlayacak veya evin dışarısına çıkmak isteyecektir. Bir dişi kedi, çiftleşme olmadan birkaç defa kızgınlık dönemi yaşadığında, bu kedine ne yazık ki depresyon, ishal, kusma ve iştahsızlık gibi bazı sorunlar gelişir. Kısırlaştırma işlemi ise bu tip davranışları da ortadan kaldırabilir.
Erkek kedilerde kısırlaştırma oldukça fayda sağlar. Testis kanseri gibi hastalıkların riskini ortadan kaldırabilir ve erkek kedi sahibi olmayı da güçleştiren bir çok davranış engellenir. Kısırlaştırılmış olan erkek kediler, kendi özel bölgelerine daha da az dükün olurlar ve bu alanları da işaretlemek için ender olarak idrarlarını kullanırlar. Ayrıca idrarlarının da çok güçlü bir kokusu olmaz.
İki erkek kediniz bulunuyorsa kedilerinizin kısırlaştırılmaları, kavgalarının sayılarını da çarpıcı ölçüde azaltabilecektir. Gerçekten kısırlaştırılmış olan kediler, genel olarak daha uslu olur ve idare edilmeleri ise daha kolay bir hale gelir.
Erkek kedilerde kısırlaştırma operasyonu için gerçekleştirilecek olan prosedür açısından her iki cinsiyet üzerinde de aslında aynı hazırlıklar yapıldığını söyleyebiliriz. Cerrahi girişimden ortalama 12 saat öncesinden başlanıp kedilere mama verilmemesi gerekmektedir. Kediye genel anestezi prosedürü uygulanmaktadır ve komplikasyon gelişmediği noktasında emin olunabilmesi açısından gözlem ekipmanlarına bağlanmaktadır. Daha sonrasında ise bir kesi yapılır; dişi kedilerde yumurtalar ile bazen ise rahim; erkek kedilerde ise testisler yerinden çıkarılır. Bunun sonrasında yapılmış olan kesi içerde gizli şekilde atılabilen bazı dikişler ile kapatılır.
Dişi kedilerde kısırlaştırma operasyonu için daha büyük bir kesi atılması gerektiği için dişi olan kedilerin bir veya iki gün kadar klinikte kalması gerekli olabilir. Erkek kediler ise genel olarak aynı gün içinde evlerine gönderilmektedir.
Erkek kedilerde kısırlaştırma kızgınlık dönemi açısından da önemlidir. Erkek olan kedilerde bu kızgınlık dönemleri, genel olarak 8 ila 12 ay aralığında görülmeye başlanır. Kızgınlık dönemi içindeki bir erkek kedinin davranışlarında da bazı ani olan değişimler görülür. Ü güne dek kum kabı dışarısına hiç idrar yapmamış bir erkek kedi dahi, evinizin ya da bulunduğu bir ortamın farklı bölgelerine düzenli şekilde idrar püskürtebilir ve koku bırakma eğiliminde olabilir.
Bu davranışın nedeni, tabiatta dişi bir kediye kendisini tanıtma ve de çiftleşme isteğini bildirme şeklinde bir içgüdüdür. Bu güdü ile evde beslenmekte olan erkek kediler de kızgınlık dönemleri içerisinde buna kayıtsız kalamaz ve belli aralıklarda idrar püskürtürler. Erkek kedilerde olan kızgınlık dönemi, yalnızca belli aylara da özel değildir. Bir erkek kedinin cinsine, yaşadığı yere, vücut yapısına ve sosyal ortamına göre de değişiklik gösteren bir durumdur. Ancak bunun önüne geçilmesinde kısırlaştırma işleminin büyük bir önemi vardır.
Erkek kedilerde kısırlaştırma operasyonundan sonra veterineriniz, kedinizin dikişlerini ısırıp çiğnemesini engellemek adına kedinize bir Elizabeth başlığından takabilir. Yara üzerinde yırtılma, şişme, akıntı veya kanama görülmediğinden de emin olabilmek adına gözünüzü hayvanınızdan ayırmamanız gerekir. Bu semptomlardan birinin bile ortaya çıkması durumunda hemen veteriner kliniğine gelmeli ve bilgi vermelisiniz. Kediler, kısırlaştırma ameliyatlarından sonra çoğu zaman tamamıyla iyileşebilmektedir. Veteriner ise kedinizin bir veya iki hafta içerisinde dikişlerini alacaktır.
Erkek kedilerde kısırlaştırma operasyonundan sonra iyileşme dönemi içinde kedinizin içebilmesi adına bol bol su bulundurmanızı ve yatağının ise hem temiz hem rahat olmasını, iyi bir dinlenme imkanı bulunmasını önermektedir. Bir kedinin kısırlaştırılması açısından en uygun olan zaman konusu ise oldukça tartışmalı bir durumdur. Veterinerlerin çoğu, kedinizin cinsel olarak olgunluğa ulaşmadan yani 6 ila 8 aylık olduğu zaman kısırlaştırmanızı önerir. Bu noktada kliniğimize gelip veterinerinizden bilgi alabilirsiniz.
Kısırlaştırma operasyonu yan etkileri kedi kısırlaştırıldıktan sonrasında, hormonal dengelerinde metabolizmalarında yavaşlama olarak bir değişiklik şeklinde görülebilir. Bu durum ise kedinin kilo alımına eğimli olmasına neden olabilir. Bu anlamda Hill’s, Sicence Plan ve SterilizedCat şeklindeki mamalar, kısırlaştırılmış olan kediler açısından doğru kalori miktarı içermektedir. Buna ilaveten kısırlaştırılmamış kedilere oranda kısırlaştırılmış olan kedilerde yağ birikimleri de daha çok ve kas kütleleri daha da düşük orandadır. Bu mama çeşitleri ise kısırlaştırılmış olan kedilerin yağ yakabilmesine ve kas kütlesi artabilmesine oldukça yardımcı olan besinler içerir.
Dişi kedilerde kısırlaştırma operasyonu, dişi kedilerin rahimlerinin cerrahi bir operasyon ile beraber alınarak gebe kalmalarının engellenmesi şeklinde gerçekleştirilir. Dişi olan kedilerde kısırlaştırma operasyonları yapılabilmesi adına kedilerin kızgınlık dönemlerinde ya da gebelik dönemlerinde olmaması gerekmektedir. Dişi kediler ortalama beş aylık olana kadar yavru sayılır ve ergenliğe de bu aylar sonrasında girmeye başlar. Ergenliğe girmiş dişi kedileri kısırlaştırmak istiyorsanız, en ideal olan dönem, onların kızgınlığa girmeden ve bilhassa doğum yapmadan önceki dönemleridir.
Kısırlaştırılmış dişi kediler için meme tümörleri, yumurtalık ya da rahim kanserleri gibi bazı sağlık sorunları oluşması da önlenir. Çiftleşmesi planlanmayan ve istenmeyen dişi olan kedilerin kısırlaştırılmış olması, alınacak en sağlıklı ve doğru karar olacaktır. Dişi kedilerde kısırlaştırma ameliyatına karar vermiş bir kedi severin, bu işin ehli veterinerlerden bilgi alıp en doğru olan zamanı bulmaları gerekir.
Dişi kedilerde kısırlaştırma kızgınlık dönemi içine denk gelmemelidir. Veterinerler öncelikle sizin kedinizin kızgınlık dönemi içerisinde olup olmadığının kontrolünü yapacaktır ve kızgınlık dönemi içinde değilse sizin kedinizi kısırlaştırmak için operasyona alacaktır. Dişi kedilerde kısırlaştırma ameliyatı için kızgınlık dönemi içindeki kedilerin ise kızgınlıklarının geçmesi beklenmektedir. Daha ayrıntılı bir şekilde bilgi almak için Üsküdar veteriner kliniğimizi arayıp bu kızgınlık dönemi ile ilgili gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz.
Dişi kedilerde, aslında erkek kedilere kıyasla kısırlaştırma ameliyatı daha da uzun ve zor bir şekilde geçer. Rahimin ve yumurtalıkların tamamının alınması, bu dişi kedilerin yeniden kızgınlığa girmemesi açısından aslında şarttır. Yalnızca rahimin alınması ise dişi olan kedilerin gebe kalmalarını engeller. Ancak yumurtalıklarla beraber alınmazsa bu dişi kedi yeniden kızgınlık belirtisi gösterecektir. Veterinere tam olarak ne şekilde bir kısırlaştırma operasyonu istediğinizi söylemeniz, bu anlamda kediniz açısından en doğru olan operasyona da karar verilebilmesini sağlayacaktır.
Dişi kedilerde kısırlaştırma operasyonu öncesi içerisinde kedilere tam 12 saat kadar yemek verilmemesi önerilir. Kısırlaştırma ameliyatında kedilere narkoz verilerek uyutulması söz konusu olur. Karın bölgelerinden yaklaşık olarak üç dikişlik şeklinde bir ameliyat yapılabilir. Ancak dikişlerin fazla olması ve de yaranın büyük olması sebebi ile tedavi süresi biraz uzayabilmekte ve aynı gün taburcu edilemeyebilmektedir.
Diğer bir seçenek ise kedinizin yan karın gölgesi üzerinden tek bir dikiş ile yapılabilen ve de rahim ile yumurtalıkların tamamıyla alınmış olduğu operasyon tipidir. Bu yöntem, sizin kedinizde operasyon sonrası oluşabilecek olan komplikasyonların da en aza indirilebilmiş olmasını sağlayacağından dolayı veterinerler tarafından daha da çok tercih edilen bir yöntem olarak bilinmektedir.
Dişi kedilerde kısırlaştırma operasyonu sonrası kedinin bakımı ve yeterince ilgi ve sevgi görmesi oldukça önemlidir. Kısırlaştırma ameliyatının sonrasında sizin kedinizin kendine gelebilmesi ortalama şekilde bir gün kadar sürebilmektedir.
Bu esnada veteriner hekiminizin gözetiminde olması, bazı oluşabilecek olan komplikasyonlarda, veterinerin kedinize acil müdahale edebilmesi bakımından oldukça önemli olmaktadır. Kendine gelmiş olan kedi ise sahibi tarafından evine götürüldüğü zaman henüz iyileşmemiş olan bir yarası olduğu için evdeki bakımı oldukça önem taşıyacaktır.
Kısırlaştırma sonrası kedi bakımı, kedinin sağlığına kavuşması, kedinin psikolojisinin bozulmaması ve agresyon gibi belirtilerin ortaya çıkmaması ve aynı zamanda güçten ve kilodan düşmemesi açısından oldukça önemli bir konudur. Temiz bir yere yatırılmış olan kedi, tamamen kendine gelmeden önce yemek yememeli ve sahibi tarafından bu süreç dikkatle takip edilmelidir. Ayrıca kedinizde kusma ya da yemeği yutamama gibi bazı problemler ortaya çıkması da bu sayede engellenebilmiş olur, diyebiliriz.
Kedinizin dikiş bölgesini ısırması veya yalaması, bu dikişlerin açılmalarına ve beraberinde bazı kanamalara sebep olabileceği için bu durum da sahibi tarafından engellenmelidir. Gerekirse de kedi kısırlaştırma ameliyatı sonrasında bakımı için kediye Elizabeth başlığı ya da yakalığı da denilen ve kediler için satılmakta olan yakalıktan alınmalı ve kedinin dikişleri ile oynama ihtimali de bu sayede ortadan kaldırılmalıdır. Bu şekilde önlemler alındığı takdirde kedinin de bir an önce eski yaşantısına ve sağlığına kavuşabilmesi, kısa süre içerisinde mümkün olacaktır. Yine de kedinizin kısırlaştırma ameliyatı sonrasında uygulamanız gereken bakım ile ilgili soru ve şikâyetleriniz varsa bunun için Üsküdar kliniğimizi arayabilir ve gerekli yönlendirmeler hakkında bilgi edinebilirsiniz.
Dişi kedileri kısırlaştırmanın yararları oldukça fazla ve kedi sahibini de rahatlatıcı şekilde gelişmektedir. Buna göre dişi kedilerde kısırlaştırma işlemi, kedilerin aslında ömürlerini de aynı zamanda uzatmaktadır. Çünkü doğum yapmış olan dişi kediler, her doğum sürecinde yaşam sürelerinden kaybederler. Daha farklı bir deyişle kedilerin kısırlaştırılması sayesinde kedilerin ömürleri uzarken, doğum yapan kedilerde ise ömürler kısalmaktadır. Zannedilenin aksine bu kedileri kısırlaştırma operasyonu, kedilerin kilo alımlarına da neden olmamaktadır.
Kısırlaştırılmış olan kedilerin hareketlerinde ise büyük oranda azalma olur. Kısırlaştırılmış kedilerinde hareketlerinde azalma olması sebebi ile daha az şekilde mama yemesi de yeterli olur. Bu sayede kısırlaştırma operasyonu geçirmiş olan kedinin mama miktarı dengede tutulmuş olurken, aynı zamanda da bu kontrolle beraber kilo alımlarının da önüne geçilmiş olabilmektedir. Kısırlaştırılmış olan kediler genel olarak eski hallerine kıyasla aslında daha sakin bir ruh hali içerisinde olurlar ve daha az kötü eğilimli hareketler sergilerler. Aynı zamanda daha huzurlu olan bu kısırlaştırılmış kediler, idrar ile işaret bırakma, kızgınlık dönemine girme ve başka kedilerle başı boş dolaşma ve sataşma gibi bazı durumlardan soyutlanmış ve kurtulmuş olurlar.
Dr. Pati ® Üsküdar Veteriner Kliniği, diğer bölgelerdeki klinik tecrübelerindeki hizmet kalitesini Üsküdar’da devam ettirmek için kurulmuştur.
0533 498 96 62
Barbaros Mah. Nuhkuyusu Cad. No:76 Üsküdar
Copyright by Dr. Pati ® 2020. KVK Aydınlatma Metni